•      På Trustpilot
  •  Billig fragt fra 39,-
  •  30 dages returret
  •  Tlf: 60 24 07 17

Hybridkøller

Har du hørt ikke om hybridkøllen endnu? Selvom den allerede har været på markedet i 10 år, er den stadig ikke særlig udbredt i mange danske golfbags endnu.

Kært barn har mange navne, og du kender måske også hybridkøllen som utility kølle eller rescue køllen. Uanset hvad du kalder hybridkøllen, er den et virkelig et godt alternativ til de lange jern, idet den er nemmere at få luft under og dermed højde på.

Hybridkøllen fik for alvor sit gennembrud på verdensplan, da den professionelle golfspiller Todd Hamiliton vandt English Open i 2004 med netop denne kølle.

Køllen blev produceret først af virksomheden TaylorMade, men efter af køllen har opnået popularitet – både blandt professionelle og amatører - kan du nu købe en hybridkølle hos alle de store producenter som, Callaway, Titleist og mange flere.

Men hvorfor skal man bruge hybridkøllen?

Hybridkøllen er i bund og grund en blanding mellem fairwaykøllen og lange jern, og bliver brugt som erstatning til de lange jern. Mange folk har problemer med at få bolden op i luften ved af brug af de lave jern, og der er ikke mange - udover de bedste spillere - som har held med at spille med 2 og 3 jernene.

Hybridkøllerne gør det derimod nemmere at få luft under bolden, ligesom den også gør livet for os på golfbanen væsentligt nemmere, på grund af den brede sål og det lave tyngdepunkt.

De bløde kanter, som også kendetegner hybridkøllen, gør den også fantastisk at bruge, når du står i roughen, da du reducerer draget gennem tykt græs i forhold til, når du står med de almindelig jern, som, med deres vinklede kanter, kan komme til at fange græsset og tviste køllehovedets off-target.

Hvornår kan de bruges?

Hybridkøller er utrolig fleksible, hvilket vil sige, du kan benytte dem fra fairwayen, roughen eller direkte fra tee. De fungerer altså bedst, når du stadig er langt væk fra greenen - for de fleste af os vil det sige ca. 160 meter eller mere. Man har dog set eksempler på professionelle golfspillere, som også har brugt dem til at chippe ind på greenen med dem. Todd Hamilton brugte eksempelvis Sonartec MD Transition til det med succes.

Hvordan ville min bag setup se ud med en hybrid?

Hvis du gerne vil prøve at spille med hybridkølle, så kan du starte med at vælge og erstatte dit 3 og/eller 4 jern. Resten af din bag kan du så beholde som standard - en driver, 3 wood og fra jern 4 eller 5 til en almindelig wedge.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

1 til 0 af 0